dilluns, 23 de març del 2009

Tres breus sobre una notícia

Manifestació contra la política ambiental del Govern

Unes 800 persones van participar ahir a Barcelona en una mobilització de protesta contra les darreres actuacions del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. La marxa, convocada per Ecologistes de Catalunya, va comptar amb el suport d'entitats contràries a macro-projectes com la línia de Molt Alta Tensió, a les comarques del nord del Principat, o el Quart Cinturó, al Vallès. Un portaveu de l'entitat convocant, Joan Vàzquez, va criticar “l'especulació amb l'energia” per part del Govern i “la multiplicació d'errors i conflictes durant les dues darreres legislatures”.

Crits contra la presència de Greenpeace a la Festa de l'Aigua
Un grup de surfistes va increpar ahir membres de Greenpeace que ocupaven un estand promocional a la Festa de l'Aigua, organitzada per la Generalitat. Els joves, que van qualificar l'ONG de “venuda al sistema”, protestaven per la decisió del consistori barceloní d'expandir els espigons en el litoral urbà, per evitar la pèrdua de sorra que provoquen els temporals hivernals. “Aquesta iniciativa estancarà l'aigua i la tornarà insalubre”, van declarar.
170 entitats expressen la seva preocupació per la salut de les catalanes
Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, més de 170 col·lectius de la societat civil van posar de manifest els "nombrosos conflictes ambientals i de destrucció del territori que afecten la salut de les catalanes". Segons declaren, els riscos van des del consum de productes transgènics i cancerígens a l'exposició a les antenes de telefonia mòbil. Les entitats van denunciar que l' implementació d'aquestes iniciatives nocives per la salut responen a "grans interessos econòmics" i van demanar la dimissió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltassar, el d'Agricultura, Joaquím Llena, i el de Política Territorial Joaquím Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada